Main Menu

Δελτία Τύπου 2020

Όμιλος ΙΑΣΩ: Βραβεύτηκε ως το Κορυφαίο Νοσοκομείο

Το ΙΑΣΩ απέσπασε την μοναδική διάκριση Κορυφαίο Νοσοκομείο και μαζί με το ΙΑΣΩ Παίδων απέσπασαν ακόμα 8 βραβεία για την καινοτομία και την πρωτοπορία της ιατρικής φροντίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών, για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνίας των παιδιατρικών check up του ΙΑΣΩ Παίδων καθώς και το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Δίπλα σας».

Η κα Χριστίνα Ταμπουρέα, Chief Commercial Officer (CCO) του Ομίλου ΙΑΣΩ δήλωσε: «Για μια ακόμη χρονιά, ο Όμιλος ΙΑΣΩ ξεχώρισε και στη συνείδηση του κόσμου. Μας τιμάει και ταυτόχρονα μας συγκινεί γιατί είναι η ομαδική προσπάθεια του διοικητικού, νοσηλευτικού και ιατρικού ανθρώπινου δυναμικού και η σκληρή δουλειά η οποία επιβραβεύεται μέσα και από αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι τυχαίο να μπορείς να καλύπτεις όλες τις κατηγορίες στις υποψηφιότητες και ακόμα περισσότερο να διακρίνεσαι σε όλες. Δεν είναι τυχαίο να κατακτάς το βραβείο Κορυφαίο Νοσοκομείο. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το έργο μας σε όλους τους τομείς οι οποίοι προάγουν ότι πιο πολύτιμο έχουμε, την Υγεία μας και βεβαίως την κοινωνική ευαισθησία, ιδιαίτερα σε τέτοιες δύσκολες ώρες που διανύουμε.»

Τα βραβεία αναλυτικά:

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ έλαβε τo χρυσό βραβείο (Gold) για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Δίπλα σας», καλύπτοντας έμπρακτα τις ανάγκες υγείας των συνανθρώπων μας που χρειάζονται βοήθεια. Από το 2015, το πρόγραμμα στηρίζει και συνεργάζεται με περισσότερους από 20 Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς και Συλλόγους και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 3.400 δωρεάν χειρουργεία, δωρεάν τοκετούς και δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και επισκέψεις. Σε κάθε Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, ο Όμιλος ΙΑΣΩ ήταν δίπλα μας με 118 προσφορές και δράσεις και οργάνωσε πάνω από 125 ενημερωτικές ομιλίες για το ευρύ κοινό με θέματα που αφορούν την υγείας μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΙΑΣΩ είναι Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ενισχύοντας τις προσπάθειες του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας.

Η Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life -IASO έλαβε το Gold βραβείο στην κατηγορία της πρωτοπορίας στον κλάδο της Μαιευτικής-Γυναικολογίας-Τεχνητής Γονιμοποίησης, για την καινοτόμο κλινική έρευνα της “Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου” που διεξάγει σε συνεργασία με την Embryotools.

Το ΙΑΣΩ διακρίθηκε στην κατηγορία της καινοτομίας/πρωτοπορίας με Silver βραβείο για την Πρωτοπορία στη Μαιευτική-Γυναικολογία-Τεχνητή Γονιμοποίηση. Η αντιμετώπιση των περιστατικών Διεισδυτικού Πλακούντα απαιτεί χειρουργική εμπειρία και εξειδίκευση αλλά και μαζική μετάγγιση αίματος προκειμένου να αντιρροπισθεί η μαζική αιμορραγία κατά την διάρκεια του χειρουργείου. Στο ΙΑΣΩ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη Μαιευτική-Γυναικολογία, χρησιμοποιείται από το 2019 το Σύστημα Διεγχειρητικής Αυτομετάγγισης Cell-Saver στις περιπτώσεις Διεισδυτικού Πλακούντα από τους κ.κ. κ.κ. Σταύρο Φωτόπουλο, Μαιευτήρα/Γυναικολόγο, Διευθυντή Χειρουργείου - Αίθουσα Τοκετών, ΙΑΣΩ και Μαρία Ευαγγελία Νικολαΐδου, Μαιευτήρα/ Γυναικολόγο, Συνεργάτη ΙΑΣΩ σε συνεργασία με την κυρία Αικατερίνη Φοίφα, Αιματολόγο, Διευθύντρια Τμήματος Αιμοδοσίας Πήξης-Αιμόστασης ΙΑΣΩ.

Το ΙΑΣΩ και το ΙΑΣΩ Παίδων κατέλαβε Bronze βραβείο στην κατηγορία για τις δράσεις αντιμετώπισης της Covid-19, για την ασφάλεια, την υποστήριξη και την ενημέρωση των εργαζομένων. Το ΙΑΣΩ και το ΙΑΣΩ Παίδων, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της κρίσης της COVID-19 στην Ελλάδα, έθεσαν σε εφαρμογή το ολοκληρωμένο πλάνο διαχείρισης για την απόλυτη ασφάλεια όλων και ολοκληρωμένη στρατηγική Marketing & Επικοινωνίας με στόχο την ενημέρωση των πολιτών αλλά και του προσωπικού.

Με γνώμονα την ασφάλεια των ασθενών, επισκεπτών, προσωπικού, ιατρών και νοσηλευτών, έλαβαν σειρά μέτρων σύμφωνα με τις οδηγίες και συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Επίσης, συντάχθηκαν ειδικά πρωτόκολλα και σχέδια δράσης για εγκύους και παιδιά με υποψία COVID-19 και εφαρμόστηκαν ειδικά Μέτρα Ατομικής Προστασίας.

Η Επιτροπή Λοιμώξεων με Πρόεδρο τον κ. Μάριο Λαζανά, Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, Διευθυντή Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ, την κα. Μαρία Μέλιου, Παθολόγο-Λοιμωξιολόγο, Επιμελήτρια Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ και την κα Ελένη Παπασταμούλη, Μαία, Προϊσταμένη Λοιμώξεων ΙΑΣΩ συντονίζουν και εποπτεύουν το έργο διαχείρισης των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας, την ενημέρωση των ιατρών συνεργατών και του προσωπικού καθώς και την ενημέρωση των αρμόδιων αρχών.

Το ΙΑΣΩ Παίδων απέσπασε το Bronze βραβείο στην κατηγορία της καινοτομίας/πρωτοπορίας για την πρωτοποριακή επιτυχή επέμβαση αντιμετώπισης της συγγενούς στένωσης τραχείας σε νεογνό 10 ημερών. Το νεογνό υποβλήθηκε σε επέμβαση προκειμένου να αφαιρεθεί το στενωμένο τμήμα της τραχείας και έγινε πλαστική αυτής της και του δεξιού στελεχιαίου βρόγχου. Η επέμβαση διενεργήθηκε από την εξειδικευμένη και έμπειρη ομάδα της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής-Κέντρου Συγγενών Καρδιοπαθειών του ΙΑΣΩ Παίδων υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή κ. Αυξέντιου Καλαγκού, της κας Ευαγγελίας Νταλαρίζου, Καρδιοχειρουργού, του κου Παναγιώτη Σφυρίδη, Καρδιοχειρουργού, του κου Πρόδρομου Αζαριάδη, Καρδιοχειρουργού και την υποστήριξη της Καρδιοχειρουργικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ΙΑΣΩ Παίδων.

Το ΙΑΣΩ Παίδων απέσπασε το Silver βραβείο στην κατηγορία της καινοτομίας/πρωτοπορίας για την ενδοσκοπική θεραπεία της κύστης κόκκυγος με laser (μέθοδος E.P.Si.T. - Εndoscopic Pilonidal Sinus Treatment) σε παιδιά. Το Παιδοχειρουργικό Τμήμα του ΙΑΣΩ Παίδων εφαρμόζει νέο προηγμένο τρόπο χειρουργικής προσέγγισης για την αποκατάσταση της κύστης κόκκυγος με ενδοσκοπικό Laser, παρουσιάζοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα στα παιδιά. Όπως αναφέρουν οι κύριοι Γεώργιος Περγάμαλης και Αρσένιος Γεωργιάδης, Διευθυντές του Παιδοχειρουργικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, η μέθοδος EPSiT πλεονεκτεί σημαντικά σε σύγκριση με την κλασσική χειρουργική αποκατάσταση της κύστης κόκκυγος όσον αφορά την απουσία μετεγχειρητικού πόνου, την μείωση του χρόνου επούλωσης και μετεγχειρητικής φροντίδας και το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Το ΙΑΣΩ Παίδων απέσπασε το Silver βραβείο στην κατηγορία της καινοτομίας/πρωτοπορίας για την πρωτοποριακή επιτυχής επέμβαση τοποθέτησης πνευμονικής βαλβίδας σε 12χρονη καρδιοπαθή χωρίς εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη από την σφαγίτιδα φλέβα. Η επέμβαση διενεργήθηκε από την εξειδικευμένη και έμπειρη ομάδα του Παιδοκαρδιολογικού Τμήματος και του Αιμοδυναμικού Εργαστήριου του ΙΑΣΩ Παίδων υπό τη Διεύθυνση του Δρα Γεωργίου Τσαούση και υπό την Επιστημονική και Τεχνική καθοδήγηση του Καθηγητή Βασιλείου Θανόπουλου, κορυφαίου Έλληνα Επεμβατικού Καρδιολόγου ο οποίος διαθέτει τεράστια εμπειρία στην μη χειρουργική εμφύτευση πνευμονικής βαλβίδας. Η επέμβαση έγινε υπό την Καρδιοχειρουργική κάλυψη του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Τμήματος του ΙΑΣΩ Παίδων που διευθύνει ο παγκοσμίου φήμης Καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός.

Το ΙΑΣΩ Παίδων απέσπασε το Silver βραβείο στην κατηγορία της επικοινωνίας για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνίας και προβολής των παιδιατρικών check up. Η επικοινωνία του προγράμματος έχει αποσπάσει ήδη και 4 βραβεία Ermis Awards. Gold βραβείο στην κατηγορία Illustration για την εικαστική αποτύπωση της ιδέας, την αισθητική & την τεχνοτροπία της εικονογράφησης, δύο διακρίσεις στην κατηγορία Καταχώρηση για την Εταιρική Επικοινωνία και ένα βραβείο στην κατηγορία Καταχώριση-Σειρά Έργων. Επίσης, η καταχώρηση έχει λάβει διεθνής αναγνώριση και έχει δημοσιευτεί σε δύο τεύχη του Lürzer’s Archive magazine (του καλύτερου περιοδικού διαφήμισης στον κόσμο).

 

Από αριστερά: οι κ.κ. Χριστίνα Ταμπουρέα, Chief Commercial Officer Ομίλου ΙΑΣΩ, Μαρία Ευαγγελία Νικολαϊδου, Μαιευτήρας/Γυναικολόγος, Συνεργάτης ΙΑΣΩ, Σταύρος Φωτόπουλος, Μαιευτήρας/Γυναικολόγος, Διευθυντής Χειρουργείου - Αίθουσα Τοκετών, ΙΑΣΩ, Χριστίνα Κοροβέση, Head of Marketing & Communication ΙΑΣΩ Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ, Γενική Εμπορική Διεύθυνση Ομίλου ΙΑΣΩ

 

Από αριστερά Ο κ. Έρως Νικητός, Κλινικός Εμβρυολόγος, Διευθυντής Εμβρυολογικού Εργαστηρίου Institute of Life - IASO και ο κ. Γιάννης Κωνσταντάκης, Γενικός Διευθυντής Institute of Life - IASO.

 

Από αριστερά οι κ.κ. Μαρία Μέλιου, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ, Μάριος Λαζανάς, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Πρόεδρος Επιτροπής Λοιμώξεων ΙΑΣΩ, Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ και Ελένη Παπασταμούλη, Μαία, Προϊσταμένη Λοιμώξεων ΙΑΣΩ

 

Από αριστερά: οι κ.κ. Χριστίνα Ταμπουρέα, Chief Commercial Officer Ομίλου ΙΑΣΩ, Καθηγητής Βασίλειος Θανόπουλος, Επεμβατικός Καρδιολόγος, Επιστημονικός Σύμβουλος Καρδιολογικού Τμήματος και Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου ΙΑΣΩ Παίδων, Καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός, Διευθυντής Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής-Κέντρου Συγγενών Καρδιοπαθειών ΙΑΣΩ Παίδων, Δρ. Γεώργιος Τσαούσης, Παιδοκαρδιολόγος, Διευθυντής Καρδιολογικού Τμήματος και Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου ΙΑΣΩ Παίδων, Νάνσυ Χριστοπούλου, Head of CSR & Communication of the Group, Head of Marketing IASO Children’s Hospital & IASO General clinics’ services & depts, Γενική Εμπορική Διεύθυνση Ομίλου ΙΑΣΩ

 

Από αριστερά: οι κ.κ. Γεώργιος Καμπούρογλου, Επιμελητής Παιδοχειρουργικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, Αλεξάνδρα Οικονομοπούλου, Επιμελήτρια Παιδοχειρουργικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, Αρσένιος Γεωργιάδης, Διευθυντής Παιδοχειρουργικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, Γεώργιος Περγάμαλης, Διευθυντής Παιδοχειρουργικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, Μαρία Κοπανίδη, Διευθύντρια ΤΕΠ Παιδοχειρουργικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων, Χριστίνα-Λεοπολδίνη Δώρη, Επιμελήτρια Παιδοχειρουργικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων και Γεώργιος Κοφίνας, Επιμελητής Παιδοχειρουργικού Τμήματος ΙΑΣΩ Παίδων

 

Κορυφαίες Διακρίσεις Ομίλου ΙΑΣΩ

Για περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες: Εμπορική Διεύθυνση Ομίλου ΙΑΣΩ: Νάνσυ Χριστοπούλου, τηλ.: 210 6383917, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

20/11/2020 - ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΣΤΙΚΗΣ ΙΝΩΣΗΣ

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης (15-21 Νοεμβρίου 2020), το ΙΑΣΩ Παίδων προσφέρει δωρεάν τον έλεγχο SARS CoV-2 RNA (PCR) (covid-19) για τα ευπαθή παιδιά που πάσχουν από Κυστική Ίνωση μέχρι τέλη Δεκεμβρίου.

Η Κυστική Ίνωση (ΚΙ) είναι μία κληρονομούμενη νόσος που προκαλεί σοβαρή χρόνια πνευμονοπάθεια με ταυτόχρονη δυσλειτουργία άλλων οργάνων όπως το πάγκρεας, οι ιδρωτοποιοί αδένες, το ήπαρ και άλλα. Στην Ευρώπη γεννιέται 1 παιδί με κυστική ίνωση κάθε 3.000-4.000 γεννήσεις, με τη φορεία παθολογικών μεταλλάξεων να φτάνει το 1 στα 20-25 άτομα στο γενικό πληθυσμό.

Τα συμπτώματα που παρουσιάζει κάποιος που πάσχει από ΚΙ είναι χρόνιος υγρής απήχησης βήχας (βρογχίτιδες ή υποτροπιάζουσες βρογχίτιδες), χρόνια διάρροια με συνοδό ανεπαρκή πρόληψη βάρους. Οι κύριες εκδηλώσεις της νόσου είναι από το αναπνευστικό σύστημα λόγω του γεγονότος ότι η βλέννη που επαλείφει τους μικρούς και μεγάλους βρόγχους είναι παχύρρευστη σε σχέση με τους μη πάσχοντες οπότε η κάθαρση της προβληματική.

Η συσσώρευση της βλέννης επηρεάζει αρνητικά τον αερισμό, δημιουργείται φαύλος κύκλος χρόνιας φλεγμονής/λοίμωξης με επακόλουθο τον αποικισμό του αναπνευστικού από μικρόβια, τον καθημερινό βήχα, τη δύσπνοια με προοδευτικά επιδεινούμενη αναπνευστική λειτουργία.

Σημαντικό ρόλο ανάμεσα σε άλλα για την πορεία του παιδιού με Κυστική Ίνωση παίζει η πρώιμη διάγνωση που γίνεται με τη διενέργεια του τεστ ιδρώτα με τον προσδιορισμό της συγκέντρωσης χλωρίου στον ιδρώτα του παιδιού. Το Παιδοπνευμονολογικό Τμήμα του ΙΑΣΩ Παίδων καλύπτει τις ανάγκες των μικρών ασθενών με οξέα, υποτροπιάζοντα ή και χρόνια προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος και διενεργεί τεστ ιδρώτα, τη πλέον αναγνωρισμένη μέθοδο διεθνώς για την ανίχνευση ασθενών που πάσχουν από κυστική ίνωση.

Τα παιδιά με Κυστική Ίνωση όπως και με άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες αποτελούν μία ακόμα ομάδα του πληθυσμού που αξίζει ιδιαίτερης φροντίδας, προσοχής και υποστήριξης, και πολύ περισσότερο εν μέσω της πανδημίας COVID 19.

Η ΔΩΡΕΑΝ προσφορά ισχύει μέχρι την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020 και απαιτεί την επίδειξη οποιουδήποτε παραστατικού διαβεβαιώνει ότι το παιδί έχει Κυστική Ίνωση.

Όμιλος ΙΑΣΩ: Μαζί με την Αποστολή «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» για την κάλυψη των αναγκών έξι Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας και στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΙΑΣΩ «Δίπλα σας», ο Όμιλος ΙΑΣΩ στηρίζει και βρίσκεται δίπλα στη δράση «Προστατεύουμε τον παππού και την γιαγιά» της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης Αποστολή «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» για τη φροντίδα των ηλικιωμένων. Ο Όμιλος ΙΑΣΩ προσφέρει 46.600 γάντια μίας χρήσης, για την υγιεινή περιποίηση των ηλικιωμένων, καθώς και του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που φροντίζει την τρίτη ηλικία. Η διανομή έχει ξεκινήσει και θα καλυφθούν οι Μονάδες: “Παναγία Η Ελεούσα”, “Ο καλός Σαμαρείτης”, “Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου-Διονύσιος Θεοφιλάτος”, “Το Σπίτι της Χριστιανικής Αγάπης”, “Οίκος Γαλήνη”, “Μερόπειον Φιλανθρωπικό Ίδρυμα”, οι οποίες αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην ανανέωση των αναλώσιμων ειδών ατομικής και υγιεινής περιποίησης λόγω της πανδημίας από τον COVID -19.

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ, δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία του, έχοντας το βλέμμα του στραμμένο στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με ενδιαφέρον και προσοχή, με επαγγελματισμό, με αφοσίωση και φροντίδα, με αξιοπρέπεια, με ευγένεια και φιλικότητα, με σεβασμό στις ξεχωριστές ανάγκες των συνανθρώπων μας.

Αγαπάμε και προστατεύουμε τον παππού και την γιαγιά και φροντίζουμε για ό,τι πιο πολύτιμο έχουν…την υγεία τους!

 

ΙΑΣΩ Παίδων: Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της στένωσης της τραχείας  από την πλέον εξειδικευμένη ιατρική ομάδα

Η Συγγενής Στένωση της Τραχείας είναι μία σοβαρή και σπάνια νόσος, η οποία χαρακτηρίζεται από τη στένωση του αυλού της τραχείας, συνήθως λόγω της ύπαρξης πλήρους κυκλικών χόνδρινων κρίκων αντί των φυσιολογικών χόνδρινων ημικρικίων και της απουσίας του μεμβρανώδους τμήματος της τραχείας.

Η συγγενής στένωση τραχείας είναι μια εκ γενετής ανωμαλία και η αιτία της είναι άγνωστη. Η επίκτητη στένωση εμφανίζεται λόγω τραύματος κατά τη διασωλήνωση, τραυματισμού του λαιμού και λόγω της τραχειοστομίας. Σοβαρή τραχειακή νόσος στα παιδιά είναι σπάνια και πολύ πρόσφατα έχει σημειωθεί προόδος στη χειρουργική και την ιατρική αντιμετώπισή της που επιτρέπουν να αντιμετωπίζονται τώρα αυτές οι καταστάσεις με επιτυχία.

Συνήθως, ένα νεογνό θα παρουσιάσει θορυβώδη αναπνοή. Σε σοβαρές περιπτώσεις, το παιδί θα μπορούσε να σταματήσει να αναπνέει και να γίνει μπλε. Ενδέχεται να υπάρχουν σχετιζόμενες καρδιοπνευμονικές ανωμαλίες για τις οποίες το βρέφος θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση διαγιγνώσκεται είτε κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσης, ή αποσωλήνωσης ή όταν το παιδί παρουσιάζει επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις που είναι περισσότερες από τις συνήθεις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Όσο πιο σοβαρή είναι η στένωση και όσο μεγαλύτερο το μήκος της στένωσης τόσο πιο έντονα τα συμπτώματα.

Είναι τα συμπτώματα, τα σημεία και το πιο σημαντικό η υποψία μιας τέτοιας κατάστασης που οδηγεί στη διάγνωσή της. Η διάγνωση επιβεβαιώνεται κατά τη διάρκεια της διαρινικής ευέλικτης λαρυγγοσκόπησης και τραχειοβογχοσκόπησης, η οποία επιτρέπει στους γιατρούς να κοιτάξουν μέσα στην τραχεία χρησιμοποιώντας ένα βρογχοσκόπιο που δείχνει μια μεγεθυμένη εικόνα ολόκληρου του αεραγωγού. Το παιδί θα κάνει αξονική τομογραφία του θώρακα, ένα ECHO (υπερηχογράφημα της καρδιάς) για να ελέγχουν συνυπάρχουσες ανωμαλίες της καρδιάς και των μεγάλων θωρακικών αγγείων. Τα παιδιά που γεννιούνται με πολύ στενούς αεραγωγούς λόγω αυτής της κατάστασης υποφέρουν από αναπνευστικές δυσκολίες και συχνά πεθαίνουν. Η χειρουργική επέμβαση για τη διόρθωση της στένωσης τραχείας ήταν ιστορικά πολύ δύσκολη. Η ιατρική ομάδα τραχείας του ΙΑΣΩ Παίδων αποτελείται από Καρδιοχειρουργούς, Παιδοκαρδιολόγους, Παιδοαναισθησιολόγους, Παιδοπνευμονολόγους, ΠαιδοΩΡΛ, Ακτινολόγους, Παιδοεντατικολόγους και Φυσικοθεραπευτές.

Μεταξύ των χειρουργικών τεχνικών που εφαρμόζονται είναι και η slide tracheoplasty, η οποία περιλαμβάνει την πραγματοποίηση τομών στο στενό τμήμα της τραχείας, το οποίο μερικές φορές μπορεί να έχει διάμετρο μόνο μερικά χιλιοστά, και ολίσθηση των δύο τμημάτων μεταξύ τους μέχρι το τμήμα της τραχείας να έχει φυσιολογική διάμετρο. Υπάρχει ταυτόχρονα η δυνατότητα χειρουργικής διόρθωσης συγγενών καρδιοπαθειών που ενδέχεται να συνυπάρχουν.

 Slide Tracheoplasty

 

Όμιλος ΙΑΣΩ: Με «αντισώματα» στις επιπτώσεις της κρίσης

  • Κέρδη 3,5 εκατ. ευρώ, παρά τις προβλέψεις για rebate και claw back
  • Μείωση δανεισμού, απρόσκοπτη υλοποίηση επενδύσεων και υψηλά ταμειακά διαθέσιμα

«Αντισώματα» στις επιπτώσεις από τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας του Covid-19 επέδειξε, κατά το Α΄ Εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, ο Όμιλος ΙΑΣΩ, συνεχίζοντας την υλοποίηση του προγράμματος επενδύσεων, «θωρακίζοντας» τον ισολογισμό του και διατηρώντας υψηλά ταμειακά διαθέσιμα.

Η επίδραση του Covid-19 στον κύκλο εργασιών, κατά το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου, σε κάποιους τομείς αντισταθμίστηκε, κατά μεγάλο μέρος, εντός των μηνών Μαΐου και Ιουνίου.

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ προχώρησε στο σχηματισμό πρόσθετων προβλέψεων, για πιθανές περικοπές, λόγω της εφαρμογής των μηχανισμών Rebate και Claw back, εξέλιξη που «θωράκισε» τον ισολογισμό, επίδρασε, όμως, στα αποτελέσματα της τρέχουσας περιόδου. Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται και η αποεπένδυση από την Φιλοκτήτης Α.Ε., χωρίς εγγραφή ζημιάς για τον Όμιλο, η οποία ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου.

Οι επαρκείς λειτουργικές ταμειακές ροές επέτρεψαν την απρόσκοπτη υλοποίηση του πλάνου προγραμματισμένων επενδύσεων 3,25 εκατ. ευρώ, για τη διεύρυνση των προσφερόμενων ιατρικών υπηρεσιών, μέσω ανάπτυξης νέων τμημάτων και ενίσχυσης υφιστάμενων. Ταυτόχρονα, στις 30 Ιουνίου 2020 ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου διαμορφώθηκε στα 45,5 εκατ. ευρώ., αφού τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 26,02 εκατ. ευρώ.

Η εκτίμηση της Διοίκησης είναι ότι το ΙΑΣΩ διαθέτει επαρκή ρευστότητα ώστε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που δημιουργεί η κρίση, τουλάχιστον έως το τέλος του έτους, ακόμα και στην περίπτωση επιβολής νέου lock down, ενώ παράλληλα έχει εξασφαλίσει νέα έγκριση για γραμμή κίνησης κεφαλαίου.

Τα αποτελέσματα του Α΄ Εξαμήνου 2020 για τον Όμιλο και την Εταιρεία ΙΑΣΩ, όπως προκύπτουν από τις δημοσιευθείσες οικονομικές καταστάσεις, είναι τα εξής:

ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών, μετά από rebate και claw back, ανήλθε, κατά το Α΄ Εξάμηνο 2020, στα 46,49 εκατ. ευρώ έναντι 49,17 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καταγράφοντας μείωση κατά 5,45%.

ΜΙΚΤΑ ΚΕΡΔΗ: Τα ενοποιημένα μικτά κέρδη μειώθηκαν κατά 24,06%, διαμορφούμενα στα 9,12 εκατ. ευρώ από 12,02 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ, ΤΟΚΩΝ & ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ (EBITDA): Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 9,13 εκατ. ευρώ, έναντι 13,67 εκατ. ευρώ το Α΄ Εξάμηνο του 2019, καταγράφοντας πτώση κατά 33,2%. Το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε στο 19,64%.

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ: Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 3,39 εκατ. ευρώ από 7,69 εκατ. ευρώ, το Α΄ Εξάμηνο του 2019, σημειώνοντας πτώση κατά 55,86%.

ΚΕΡΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ: Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 3,52 εκατ. ευρώ από 4,79 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, υποχωρώντας κατά 26,47%.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ο κύκλος εργασιών της μητρικής ΙΑΣΩ, μετά από rebate και claw back, διαμορφώθηκε στα 35,49 εκατ. ευρώ, έναντι 36,12 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, καταγράφοντας πτώση κατά 1,74%.

ΜΙΚΤΑ ΚΕΡΔΗ: Τα μικτά κέρδη ανήλθαν στα 8,13 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας πτώση κατά 6,83%, σε σχέση με το Α΄ Εξάμηνο του 2019 ( 8,73 εκατ. ευρώ).

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ, ΤΟΚΩΝ & ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ(EBITDA): Τα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) της μητρικής ανήλθαν στα 8,33 εκατ. ευρώ, έναντι 9,80 εκατ. ευρώ το Α΄ Εξάμηνο του 2019, καταγράφοντας πτώση κατά 15,01%. Το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε στο 23,47%.

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ: Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 4,44 εκατ. ευρώ από 6,84 εκατ. ευρώ, το Α΄ Εξάμηνο του 2019 σημειώνοντας πτώση κατά 35,17%.

ΚΕΡΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ: Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 4,59 εκατ. ευρώ από 4,74 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, υποχωρώντας κατά 3,2%.

Οι οικονομικές καταστάσεις θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.helex.gr) και της εταιρείας (www.groupiaso.gr)

Περισσότερα Άρθρα...

Blog

Πρόσφατα Νέα

Συνδρομή My Life

Συμπληρώστε τη φόρμα συνδρομής για να λαμβάνετε ΔΩΡΕΑΝ το περιοδικό My Life. Μετάβαση στη φόρμα

ΙΑΣΩ Παίδων Νewsletter